Cégünkről

Cégünk kizárólag hazai tőkehátterű vállalkozás, a rozsdamentes fémmegmunkálás területén nagy műszaki tapasztalattal rendelkező személyek tulajdona. Vállalkozásunk elsősorban - rozsdamentes - hajó alkatrészekkel foglalkozik, de e mellett műszerdobozok, tömegcikkek (fürdőszobai felszerelések, zsanérok, kapaszkodók, korlátok, stb.) elkészítését is vállalja, egyedi, kis és nagy sorozatban - a megrendelő igényei szerint. Reméljük rövidesen megrendelőink között üdvözölhetjük.

Cégtörténet

A Furtinox Kft egy 1974-ben alakult kisipar jogutódja. A vállalkozás egy műhellyel és öt alkalmazottal indult, ami mára, három műhelyre és megközelítőleg 30 alkalmazottra bővült. A kezdeti szerszámkészítő műhely forgácsoló, szerkezeti lakatos, fémcsiszoló részleggel bővült. Otthon vagyunk a csőhajlításban, korlátok és építőipari elemek gyártásában. Cégünk legerősebb ágazata a fémtömegcikk és kissorozatú termékgyártás, ahol a szerszámtervezést, szerszámgyártást, termékkészítést, termékkikészítést is vállalni tudjuk. Teljes körű megmunkálást tudunk biztosítani a korrózió álló fémek megmunkálásánál sajtolástól a forgácsoláson és hegesztésen át a polírozásig. Természetesen a hagyományos fémek megmunkálásában is otthon vagyunk.

A cégünk családias vállalkozás. Több egymással rokon, valamint több, legalább harminc éve együtt dolgozó munkatársainkra vagyunk büszkék. Az alkalmazottak hetven százaléka hat évnél régebben van a cég alkalmazásában.

A hazai vitorlázók jól ismerik a céget, mivel mintegy 70-80 % -t az itthon készült hajóknak a Furtinox Kft. Szerelvényezte, és adta a különböző színűre festett árbocát. Ezekből kétszáz kétszázötven szeli a Balaton és kb. nyolcvan az Adria hullámait. A régi, 1940 és 50-es években épült fa és vas testű matuzsálem korú hajók felújításából is kiveszi részét a Furtinox Kft., ezek lemezmunkái igazi kihívások a legjobban képzett kollégáknak is . Egy térbe formált csúcsos hajóorr burkolat kialakítása szinte művészi beleérzést követel kivitelezőjétől. Aki végigsétál egy balatoni kikötő bármelyikén, minden második hajón megtalálja a Furtinox Kft. termékeit: árbocot, zsanért, fockrollert, kikötőbikát, orr és farkorlátot . De nemcsak a vitorlás hajókon vannak a cég zászlótartó veretei, a Nemzeti Színház előtti két dönthető rozsdamentes árbócrúd is saját termék.

Minősítések

MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerint